"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/29

Sajttal, sonkával töltött bundás kenyér

Ennek a felturbózott bundinak a receptjét  Emi  -nél olvastam, rögtön tudtam hogy nálunk is nyerő lesz.

Hozzávalók 1 főre :
4 szelet kenyér (most toast-ból készítettem)
vaj
2-4 szelet sonka vagy valamilyen felvágott, szalámi (akkora szeletek, mint a kenyér)
2 szelet lapka sajt

tojás a bundázáshoz

olaj a sütéshez

2 szelet kenyeret megvajazok. Ráborítok egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot. Beborítom a másik megvajazott kenyérszelettel. Kicsit összenyomkodom. Megsózom és felverem a tojásokat, megmártom benne a "szendvicseket" és forró olajban kisütöm, mint a normál bundás kenyeret. Azon frissiben, ízlés szerint teával, kakaóval, kávéval tálalom. A belseje krémesen lágy és nagyon finom ízhatása van a közepében megolvadt sajttól. Csak ajánlani tudom mindenkinek !

Köszi Emi  :)







2 megjegyzés:

  1. Most találtam rá:)) Boldog vagyok, hgy ötletet adtam és nyerő is lett!!!

    VálaszTörlés
  2. Én pedig újból nagyon köszönöm, a fiúk nevében is :))) Láttam nálad több finomságot, amit feltétlenül ki próbálok majd !

    VálaszTörlés