"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/12

Reszelt diós-lekváros süti

Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 15 dkg zsír/20 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor.
Töltelék: 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 1 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál baracklekvár, a 3 tojás felvert habja, 1 citrom héja.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy kevés tejjel alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. Közepes nagyságú tepsi aljára elterítjük a tészta felét, rá a tölteléket, amelyet lazán kikevertünk a habbal. A tészta másik felét almareszelővel reszeljük a töltelékre. Előmelegített sütőben, de csak közepes tűzön süssük, különben hamar megég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése