"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/05

Rakott cukkini gazdagon

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 kg zsenge cukkini
1 kg paradicsom
4 fej vöröshagyma
25 dkg szeletelt füstölt pulykasonka
1 nagy pohár tejföl
20 dkg füstölt sajt
só, bors, ízlés szerinti fűszer
étolaj

A burgonyát héjában megfőzzük, hámozzuk, felkarikázzuk. A megmosott cukkinit ujjnyi szeletekre vágjuk és kevés sós, fűszeres vízben megpároljuk. A paradicsomokat vékony karikákra szeleteljük. A megtisztított hagymákat felkarikázzuk és kevés olajon kicsit átdinszteljük.
Egy nagyobb tepsit vékonyan kiolajozunk, beleterítjük a főtt krumplikarikák egyharmadát, megsózzuk. Elosztjuk rajta a párolt cukkini szeletek felét, erre pedig a dinsztelt hagyma fele kerül. A pulykamell sonka szeletek felével beborítjuk, majd erre jön a felkarikázott paradicsom fele. Sózzuk, fűszerezzük. Utána ismételjük: krumpli, cukkini, hagyma, pulykasonka, paradicsom és a legfelső réteg a maradék krumpli. A tejfölt sózzuk, rákenjük a felső krumplirétegre majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése