"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/13

Pulyka húsos rizottó

25 dkg pulykacombhúst apróra felkockázok. Egy tűzálló jénai tálban felforrósított olajon hirtelen lepirítom, kevés vizet ráöntve félpuhára párolom. Zsírjára visszasütöm majd hozzáteszek 1 kisebb fej megtisztított, felkockázott vöröshagymát, 1 nagyobb szál lereszelt vagy apró kockákra vágott sárgarépát és 20 dkg zöldborsót. Együtt pirítom néhány percig, azután hozzákeverem az ételízesítőt. Szórok rá egy csipet borsot, és beleszórom a (közben) váltott vízben átmosott és lecsöpögtetett rizst (fél kg). Annyi vízzel öntöm fel, hogy 3 ujjnyira ellepje a lé a tál tartalmát. Jól összekeverem, felforralom, majd lefedve az előmelegített, forró sütőbe teszem. Közepes lángon addig sütöm, amíg a rizs az összes levet beszívja. Vegyes savanyúsággal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése