"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/05

Mustáros hentestokány

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg gépsonka
20 dkg csemege uborka, de finom vizes/kovászos uborkával is
őrölt bors
1 kisebb fej hagyma

olaj
2 ek mustár

Elkészítése:
A szalonnát, sonkát, húst vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk.
A szalonnát, sonkát, hagymát elősütjük kevés olajon.
Utána beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy pohárnyi vízzel. Fűszerezzük, puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, a vékony csíkokra vágott uborkát is belerakjuk. Szükség szerint még sózzuk, borsozzuk, 2 kanál mustárral ízesítjük, majd készre pároljuk. Rizs, tészta, hasábburgonya körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése