Idgie receptje :)
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
5 tojássárgája
10 dkg porcukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
A töltelékhez:
5 tojásfehérje
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
magozott meggy
citromhéj
vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, két cipóra osztjuk. Kis pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk, mindkét szélét megrakjuk magozott, ízesített meggyel, feltekerjük, mint a rétest, középen egy kis rést hagyunk, ahová a diós töltelék kerül. A tojásfehérjét porcukorral habbá verjük, beleszórjuk a diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. A tészta szélét, mielőtt a tölteléket a középvájatba rakjuk, megkenjük tojással. Meleg sütőben aranysárgára sütjük.
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése