"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/09

Kölestorta

Hozzávalók:
1 pohár köles, 3 db krumpli, 3 tojás, 3 evőkanál meleg víz, 15 dkg cukor, fél kg túró, 10 dkg Ráma margarin vagy vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg aszalt sárgabarack, 1 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

A 10 dkg cukrot a tojássárgájákkal és a vízzel habosra keverjük. Beledolgozzuk a puha margarint is. Egy másik tálban összekeverjük a héjában főtt és áttört burgonyát a puhára főtt kölessel. A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, és ezt is hozzáadjuk. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a maradék 5 dkg cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az apró kockákra vágott, aszalt sárgabarackot. Mindent egybedolgozunk, majd végül óvatosan összevegyítjük az áttört túróval. A kész masszát kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Ha kihűlt, tetejét porcukorral meghintjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése