"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/09

Karfiolpörkölt

Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1 közepes fej vöröshagyma, étolaj, ételízesítő, 3 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt köménymag, pirospaprika, só.

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával. Kevés vizet öntünk rá. A megmosott, megtisztított karfiolt rózsáira szedjük. Rátesszük a hagymás alapra és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Köménymaggal és sóval, vegetával ízesítjük. Nem kell teljesen puhára főzni a karfiolt, jobb ízű, ha egy picit ress. Mielőtt kész, belenyomjuk a fokhagymát, még egyszer összeforraljuk, és levesszük a tűzről. Ízlés szerint főtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése