"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/07

Karácsonyi gesztenyekocka - sütés nélkül

"Tészta" hozzávalói: 2 cs. gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, fél Ráma margarin, 15 dkg porcukor, kevés rum vagy pár csepp rumaroma
- ezeket összegyúrjuk és egyenletesen egy tepsi vagy tortaforma aljára nyomkodjuk.

Krém:
9 dl tej, 3 vaníliapuding, 3 evő kanál cukor - ezt sűrűre főzzük.
25 dkg Rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.

A fele krémet a tepsibe rakott gesztenyés "tésztára" kenjük. Babapiskótákat rumos kávéba/tejbe esetleg kakaóba mártunk és a krém tetejére rakjuk. Erre jön a krém másik fele.

Fél liter Hulala tejszínt 2 habfixálóval vagy zseléfix-el  és 10 dkg porcukorral kemény habbá verünk és rákenjük a krémre, majd csokit reszelünk a tetejére, vagy megszórjuk csokidarával. Pár órára (de legjobb egy éjszakára) tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése