"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/13

Gyümölcsös mézes háromszög Karácsonyra

Hozzávalók:
20 dkg méz, 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 1 csomag sütőpor, annyi tej, amennyi felvesz, 1-1 mokkáskanál őrölt ánizs, fahéj, és szegfűszeg (vagy egy jó kávéskanálnyi mézeskalács fűszerkeverék), barackdzsem, fél citrom reszelt héja.

Elkészítés:
A vajat és a mézet gőzön felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukor mennyiség felét, a fűszereket, citromhéjat, az egészből habot verünk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és puha masszává dolgozzuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejét megkenjük barackdzsemmel. A cukor másik felével a tojásfehérjékből habot verünk, beleszórjuk a vágott gyümölcsöket s egyenletesen rákenjük a dzsemre. Lassú tűzön rózsaszínűre sütjük. Kihűlve háromszögekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése