"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/15

Csokis-lekváros kókuszos szelet

Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg liszt
30 dkg kristálycukor
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 cs. kókuszreszelék

lekvár

a csokimázhoz:
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
4 evőkanál forró víz

Elkészítés :
A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral és a tejföllel.
A sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá és jól keverjük össze. A habbá vert tojásfehérjéket óvatosan vegyítsük a masszába. Végül keverjük bele a kókuszreszelék felét. Margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntve előmelegített sütőben, gázsütő, 4-5-ös fokozatán lassan süssük készre (ne nyitogassuk közben a sütő ajtaját) Kb.30 perc alatt készül el. Ha kihűlt, kettévágjuk, baracklekvárral megkenjük, összeborítjuk. A tetejére csokimázat kenünk, amire rászórjuk a maradék kókuszreszeléket.

Csokimáz elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, ráöntjük a forróvizet, hozzáadjuk a kakaóval elkevert cukrot, kevergetve felforraljuk és kicsit hűtjük.


                                                                                                                                                                                                                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése