"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/09

Borzas Kata (túrós változat)

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg Ráma
20 dkg porcukor
3 ek kakaópor
1 tojás sárgája
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 csipetnyi só

Ezeket összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Kb. 1 órára betesszük a mélyhűtőbe,/ hogy reszelhető legyen / alufóliába becsomagolva.

Töltelék:
1kg túró, 20dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, mazsola, reszelt citrom vagy narancshéj, 3 egész tojás + a tésztából kimarad fehérje, 2 evőkanál búzadara. A tojásfehérjéket külön kemény habbá verjük és miután a többi hozzávalót összekevertük, lazán azt is belekeverjük.

A nagy gáztepsit margarinnal kikenjük, liszttel megszórjuk. A fele tésztát nagy lyukú reszelőn egyenletesen elosztva belereszeljük. Rákanalazzuk a habos túrót. Erre ráreszeljük a tészta másik felét. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.Hosszúkás szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése