"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/20

Tejszínes-sonkás rakott penne

                                     

Hozzávalók:
1 csomag penne tészta
30 dkg sonka
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
vaj/margarin
1 dl tejszín
1 dl tej
1 evőkanál liszt
só, bors, oregano (vagy olasz fűszerkeverék)
20 dkg sajt

Kevés vajban a hagymát megpirítom a csíkokra vágott sonkával együtt. A fokhagymát rányomom, kicsit átkeverem és ráöntöm a tejszínt, fűszerezem, majd pár percig főzöm. A tejben elkeverem a lisztet és hozzáöntöm. Mártás sűrűségűre főzöm, majd az előre kifőzött tésztával jól összekeverem. Egy vajjal (margarinnal) kikent, magasabb oldalú tepsibe/jénaiba öntöm, bőven megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütöm, míg kicsit megpirul rajta a sajt.





6 megjegyzés:

  1. Kedves Ágnes!
    Most készült el ez a finomság,de én nem tettem sütőbe,mert nem bírtam már kivárni!Köszönöm szépen a receptet,gyors és finom is! :)További szép napot!
    Üdv:Adrienn

    VálaszTörlés
  2. Kedves Adrienn !
    Nagyon örülök hogy elnyerte a recept és az étel a tetszésedet. Csináltam már én is csak natúr, sütés nélkül és úgy is nagyon kedveljük. Gyors és finom, ahogy írtad. Köszönöm a látogatásodat és hogy leírtad a véleményedet. Gyere máskor is, szívesen látlak :))
    Üdv: Ági:)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon finom és gyorsan el is készül ;). Nagyon köszönöm a receptet: Edit

    VálaszTörlés
  4. Kedves Edit !
    Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept :)
    Remélem, máskor is találsz olyan receptet a "szakácskönyvemben", amit megelégedéssel használsz :)
    További jó sütést-főzést kívánok !
    Ági:)

    VálaszTörlés
  5. Csak egy apró megjegyzés: a hozzávalóknál nem szerepel a sajt, amivel bőven megszórjuk... :-)
    Ettől függetlenül holnap megcsinálom - sok sajttal... :-)
    Köszi a receptet!
    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva, köszönöm az észrevételt (máris javítok), valóban, a nem létező sajttal nem igazán lehet bőven megszórni a tésztát :D
      Remélem, bevált a recept és ízlett ez a finom tészta !
      Üdv: Ági:)

      Törlés