"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/29

Tejszínben sült, sajttal, sonkával töltött karaj

Hozzávalók személyenként:
2 szelet csont nélküli karaj
2 szelet csülöksonka (de jó bármilyen más sonkás felvágott is)
2 szelet (füstölt) sajt
(a sonka és sajtszeletek a kiklopfolt húst beborítsák, úgy számoljunk)
fűszer, liszt, főzőtejszín, vaj, sajtszeletek

A hússzeleteket vékonyra kiverjük, kevés, ízlés szerinti fűszerrel beszórjuk. Mindegyikre teszünk 1 szelet csülöksonkát és 1 szelet füstölt sajtot. Szorosan feltekerve vajjal kikent tűzálló tálba sorban lerakjuk.
1 doboz főzőtejszínt pár kanál liszttel, ízlés szerinti fűszerrel csomómentesre keverünk (híg tejföl sűrűségű legyen) és a tekercsekre öntjük. A tetejét kirakjuk sajtszeletekkel. Forró sütőben pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése