"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/29

Hawaii muffin

Hozzávalók: (12 nagy formába)
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
10 dkg finom gépsonka
fél teáskanál só
bors
fél doboz kockázott ananász konzerv, lecsurgatva
10 dkg konzerv csemegekukorica, lecsepegtetve
0,7 dl olaj
másfél pohár kefír
1 tojás
reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a muffin formákat margarinnal alaposan kikenjük.
Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, az összevágott sonkát, a borsot, a sót, a kukoricát és a kisebb kockákra vagdalt ananászt. Egy másik tálban simára keverjük az olajat az kefírrel és a tojással, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba kanalazzuk, megszórjuk sajttal és 20-25 percig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kissé kihűlni a muffinokat. Én egyik felére tettem csak sajtot, azok a "pirospozsgás" muffinok :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése