"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/29

Hagymás-sajtos-virslis muffin

Hozzávalók: (12 darabhoz)
1 pohár joghurt
1/2 dl olaj
2 tojás
1 teáskanál só
10 dkg reszelt (füstölt) sajt
1 kis fej apróra vágott hagyma
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 pár virsli

Elkészítése:
A joghurtot, az olajat, a tojásokat és a sót összekeverjük. A reszelt sajtot és a hagymát összekeverjük a sütőporos liszttel és hozzákeverjük az előző masszához. A virsliket 12 egyforma darabra vágjuk.
A kivajazott muffin formába adagoljuk a masszát és a muffinok közepébe beleállítjuk a virsliket.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük. Ha kész, pár perc pihentetés után a muffinok nagyon könnyen kiemelhetők a formából. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése